Roll, Duck, & Cover!

A critical board game about media, nuclear warfare and politics

Achtergrond tot het Spel

In het lente semester van 2018 heb ik mijn studie Visual Communication + Change afgerond. Als eindproject heb ik, samen met mijn klasgenoot Tim selimi, gewerkt aan een kritisch bordspel, waarmee we een discussie willen beginnen over media representatie van nucleaire oorlog, in hun beeldend materiaal.

De reden waarom we kozen om een boordspel te maken was omdat we concludeerde uit ons onderzoek dat een boordspel potentie heeft om te dienen als een veilig en plezierig platform voor discussie. Het rollenspel aspect kan hierbij helpen om zichzelf uit te drukken en de andere beter te begrijpen. We hopen dat het boordspel hiermee een onderwijzend hulpmiddel is in het huidige klimaat van verdeeldheid.

Voor de creatie van dit spel heb ik vooral de visuele aspecten vormgegeven en alle illustratie gedaan. Daarnaast nam ik ook deel in het screen van de functies en de spelregels van het spel.

Het Spel

In Roll, Duck, & Cover! wordt de speler ondergedompeld in een wereld van politiek en nucleaire wapens. Elke speler representeert een land als een diplomaat. In elk spel wordt er afgeteld door middel van een “doemklok” naar een nuclear oorlog, en de speler moet zijn of haar geheime opdracht oplossen voordat deze klok afloopt. Tijdens het spelen zijn er verschillende elementen die het spel sturen, waaronder je eigen regering en de media.  

Hieronder vind u foto’s van het prototype die we hebben ontwikkeld.  

Illustraties voor het Spel

Voor dit boordspel heb ik drie verschillende elementen geïllustreert.

  • De map/bord van het spel.
  • The zogenoemde veiligheidsraad kaarten dat media beelden toont.
  • Omslag illustratie voor het spelregel boekje.

De map was een erg uitgebreide illustratie en verbeeld de wereld en een verscheidenheid aan sociale en milieu problemen. De vorm van de map is gebaseerd op de Autograph map, een design dat zo nauwkeurig de vorm, grootte en afstanden van en tussen de landen bewaard.

Relevante Links

Voor meer informatie over dit spel bezoek: rollduckandcover.com

U kunt mij samenwerkingspartner Tim Selimi vinden op: Behance.net/TimXselimi

Indien u geïnteresseerd bent in het hele process of the theorieën die gebruikt zijn voor het creëren van dit bordspel, het rapport hierover valt te vinden in de studenten databasis diVA in Zweden (directe link, alleen Engelstalig).

Sluit Menu
×
×

Winkelmand