The Passage

Een virtual reality ervaring over de reis van vluchtelingen naar Europa toe

The Passage is een ‘virtual reality ervaring‘ concept, ontwikkeld en geconceptualiseerd in samenwerking met Tim Selimi. Waarin de deelnemer doormiddel van een VR simulatie een kleine inkijk zouden krijgen in de ontberingen die een vluchteling ervaart op hun reis naar Europa toe.

Dit VR concept was ons antwoord op de polarisatie, angst en vijandelijkheid dat ontstond in Europa tijdens de vluchtelingencrisis. Het doel was om een groter begrip voor de situatie te creëer door deelnemers in de schoenen te zetten van een vluchteling. De VR simulatie is dan zeker ook geen ‘computerspel’, maar in plaats daarvan een educatieve ervaring, waarbij ons doel was om meer empathie op roepen voor de mensen die geforceerd moeten migreren vanwege conflicten en andere catastrofes.

De keuzes die gemaakt konden worden, en de momenten die men zou meemaken in deze VR ervaring waren gebaseerd op waargebeurde verhalen, en routes die vluchtelingen namen om het geweld in Syrië te ontsnappen.

Ons werk culmineerde in volledig concept. Met een uitgewerkt verhaallijn en een groot aantal ruwe concept illustraties. Het idee is echter nog niet verder geïmplementeerd. Graag deel ik hier aantal werken dat ik heb ontwikkeld voor the Passage.

Passage Booklet Cover
VR-room

Relevant Links

U kunt mij samenwerkingspartner Tim Selimi vinden op:  Behance.net/TimXselimi

Sluit Menu
×
×

Winkelmand